8 najboljših SEOtov na SEO roastu

Tole je bil najdaljši, pa verjetno eden boljših SEO roastov, saj so bili moji gostje:

Poglejte si spodnji Roast

Tole so viri novic

  • https://chat.openai.com/share/c37289b9-c1c5-43bb-8b1d-f1e00316a4c0
  • https://www.searchenginejournal.com/google-search-central-live-tokyo/489570/
  • https://www.engadget.com/operas-generative-ai-infused-browser-is-ready-for-the-masses-070013098.html
  • https://searchengineland.com/looker-studio-new-fields-update-428345
  • https://support.google.com/domains/answer/13689670?hl=en
  • https://www.searchenginejournal.com/google-announces-google-analytics-4-adsense-integration/489499/
  • https://www.forbes.com/sites/janakirammsv/2023/06/09/googles-generative-ai-platform-is-now-available-to-everyone/

Tole so novice, ki smo jih brali

Nova storitev za kupovanje linkov dosegljiva tudi v Sloveniji

Tisti, ki se ukvarjate s pridobivanjem povratnih povezav po večih državah po svetu, veste, kako veliko časa in potrpljenja, pa tudi mahanja z rokami in Chat GPT prevajanja, je potrebno, da lahko pridobite povratne povezave iz Madžarske, Poljske, Litve ali Nizozemske. Da bi lahko ta sistem pohitrili, je sedaj v Sloveniji na voljo storitev Whitepress. Gre za podjetje, ki pokriva večino držav v EU in ima vzpostavljene povezave z mediji, blogerji in spletnimi stranmi, ki omogočajo nakup PR člankov. Sam ga že nekaj časa testiram in moram reči, da je orodje res napredno, seznami spletnih strani, ki so na voljo, so prilagojeni SEO-ju, tako da jih lahko sortiramo in rangiramo po različnih SEO metrikah, in pri vsakem je tudi cena. Da bo testiranje in vstop v proces kupovanja lažji, sem se z njimi dogovoril, da lahko vsakdo, ki v naslednjem tednu vstopi v portal in doda podatke podjetja (ni potrebno dodajati kreditne kartice ali karkoli kupovati), dobi 50 € za nakup linkov. S tem lahko brez dodajanja denarja in česarkoli takoj kupite vsaj en link. Pridružite se tukaj: https://seos.si/whitepress.

Opera ima sedaj brskalnik s Chat GPT

“Opera je predstavila svoj novi brskalnik Opera One, ki je zdaj na voljo za širšo javnost. Brskalnik vključuje vgrajeno umetno inteligenco Aria, ki je bila razvita v partnerstvu z OpenAI. Aria lahko generira besedilo ali kodo in odgovarja na vprašanja uporabnikov. Opera One prav tako ponuja svež videz, ki temelji na modularnih načelih oblikovanja, in funkcijo za urejanje zavihkov, ki jih imenuje ‘tab islands’. Opera obljublja več posodobitev, osredotočenih na AI, kasneje letos.”

Google Search Central live v Tokiju je ponudil veliko novosti

Google Search Central Live, ki je potekal v Tokiu, je bil prvi dogodek v živo v Japonski od leta 2019, ki je pritegnil lastnike spletnih strani, digitalne tržnike, spletne razvijalce in SEO strokovnjake. Dogodek je služil kot platforma za razpravo o najboljših praksah SEO in optimizaciji spletnih strani, hkrati pa je ponujal priložnost za učenje od strokovnjakov iz industrije in ekipe Google Search.

Udeleženci so imeli priložnost interagirati z spletnimi strokovnjaki iz različnih regij, pridobiti vpogled v najnovejše razvojne trende v Google Search in se vključiti v razprave o izboljšanju iskalne učinkovitosti njihovih spletnih strani.

Dogodek je poudaril pomen generativne AI, z več komentarji Garyja Ilyesa, analitika pri Google, ki se je osredotočil na to temo. Med drugim je razkril, da Google razvija načine za boj proti masovno proizvedeni vsebini, pri čemer bodo rešitve objavljene na Google AI. Prav tako je poudaril, da vsebina, ki jo generira AI, ne potrebuje oznake, da je bila generirana z AI.

Poleg tega je Google posodobil obrazec, ki omogoča uporabnikom Google Search, da poročajo o spamu. Novi obrazec vključuje možnosti za prijavo spammy vsebine, spammy vedenja, zavajanja, nizke kakovosti, plačanih povezav ali druge zlorabe iskalnih taktik. Vključuje tudi funkcijo za množično oddajo, ki omogoča oddajo do pet strani v enem poročilu.

Dogodek je prav tako predstavil Google Search Status Dashboard, ki prikazuje trenutno stanje težav s crawlingom, indeksiranjem, rangiranjem in serviranjem, ki bi lahko vplivale na lastnike spletnih strani.

Update Looker studio in GA4 povezovalnika

Looker Studio je predstavil pomembno posodobitev svojega sistema, ki vključuje 170 novih polj za poročanje. Da bi lahko uporabniki dostopali do novih podatkov, morajo osvežiti svoje vire podatkov GA4. Nova polja omogočajo bolj podrobna poročila in nudijo vpogled v podatke, ki prej niso bili na voljo. Oglaševalci bodo imeli vpogled v podatke o ciljni strani, konverziji uporabnikov, lokaciji strani in stopnjah konverzije sej po podatkih o dogodkih, kar jim bo pomagalo pri bolj informiranih odločitvah glede umestitve oglasov in kampanj. Posodobitev je uradno začela delovati 16. junija.

Square space je kupil Google Domains

“Google Domains je napovedal, da namerava Squarespace kupiti vse domenske registracije in povezane račune strank. Za stranke to ne bo imelo takojšnjega vpliva, vendar bodo po pridobitvi regulatornih odobritev in zaključku transakcije postali stranke Squarespacea. Njihove domene bodo last in po prehodnem obdobju jih bo upravljal Squarespace. Če je primerno, bodo ob prehodu storitve Google Workspace samodejno upravljane s strani Squarespacea. Squarespace bo stranke neposredno kontaktiral, če bo potrebno dodatno ukrepanje.”

AI tudi na Google Cloud

Google je napovedal splošno dostopnost storitev generativne AI, ki temeljijo na Vertex AI, platformi za strojno učenje kot storitev (ML PaaS) od Google Cloud. Z dostopnostjo te storitve lahko podjetja in organizacije integrirajo zmožnosti platforme v svoje aplikacije. Z novo posodobitvijo lahko razvijalci uporabljajo več novih orodij in modelov, kot je model za dopolnjevanje besed, ki ga poganja PaLM 2, in API za vdelave za besedilo ter druge osnovne modele v Model Garden. Prav tako lahko izkoristijo orodja znotraj Generative AI Studio za fino nastavitev in uvajanje prilagojenih modelov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Spletni marketing

10 najpogostejših napak freelancerjev

Tokrat sem imel na roastu spet goste, Majo Voje in Tima Berceta, strokovnjaka marketinga in growth hackinga. Njun zadnji projekt https://postanifreelancer.si/ vam lahko pomaga, da končno zgradite

Preberi več

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.