Dodajte chat GPT na vašo spletno stran

GPT pogovori postajajo vse bolj prisotni v našem vsakdanjem življenju. Vključeni so v različna orodja, kar pomeni, da bo obisk chat.openai.com postopoma postal manj pogost, saj se bomo zanašali na pogovore znotraj orodij in spletnih strani.

Reklama: Če želite izvedeti več o tem, kako uporabljati Chat GPT v svojem podjetju, se mi pridružite na webinarju tukaj.

Da bi chatbot GPT spoznal celotno vsebino vaše spletne strani in pomagal obiskovalcem, bo to prva velika sprememba pri uporabi spleta. To lahko dosežete na več načinov. Najenostavnejši način je uporaba zunanjih orodij, pri katerih je nepomembno, kakšen sistem poganja vašo spletno stran.

Chatbase (dobite ga tukaj) je super orodje, ki zna samodejno poskenirati celotno vsebino vaše spletne strani. Ko ga dodate na spletno stran, lahko takoj izve vse o vaših produktih in storitvah. Je enostaven in razmeroma poceni.

Sistem omogoča, da mu enostavno podate vašo domeno (lahko tudi sitemap ali pa naložite dokumente), on sam poišče vso vsebino na vaši spletni strani in jo pošlje v chat GPT. Z nekaj osnovnimi nastavitvami lahko vplivate na to, kako se chat odziva in kako deluje, izbirate pa lahko tudi katero verzijo chat GPT uporablja. Jaz imam nastavljeno, da uporablja Chat GPT 3,5, zato je njegova slovenščina nekoliko omejena. Na seos.si sem mu kot dodatno pravilo dodal, naj poskuša dodati povezave na blog prispevke in izgleda, da mu to gre kar dobro.

Lahko popolnoma prilagodimo vse nastavitve, ki so na voljo v Chat GPT API-ju, in oblikujemo videz chata s spreminjanjem barv in postavitve.

Obstaja več načinov, kako lahko vključite Chat GPT v svojo spletno stran. Z veseljem sporočam, da je Merkur (skupaj z Agencijo 101) dodal gumb za chat neposredno k svojim produktom. Čeprav trenutno tega ne vidim na njihovi spletni strani in izgleda, da nekaj ni prav delovalo, sem jih na LI objavi tega prispevka potegal in morda bodo odgovorili (če greš in polajkaš tole na Linkedinu, bo močno pomagalo).

Uporabite Chatbase in dodajte svoj Chat GPT na svojo spletno stran. Nato v komentarju dodajte povezavo do vaše strani, da jo lahko preizkusimo.

Ta prispevek sem lektoriral s pomočjo Chat GPT. Dal sem ga lektorirati tudi pravemu, živemu lektorju. V naslednjem prispevku bomo primerjali obe lekturi. Če te zanima, kakšen bo rezultat, se naroči na e-novice spodaj in ti ga pošljem.

6 Responses

 1. Hej, Peter. Hvala, ker si izpostavil našo čedno in prijazno asistentko M.AI.O, smo ponosni! 🙂 Zadeva je taka, da dokler je projekt še v beta fazi, je njeno delovanje omejeno zgolj na določene kategorije (predvsem Vrt). Potem pa naprej. Se skupaj z njo razvijamo tudi mi 🙂
  Vse dobro! Apolonija

  1. LP Andrej, super! A ste prepričani, da mu je uspelo preskenirati celotno spletno stran. Ker izgleda, kot da nekaj ve, (Stanovanja v ljubljani) kjer zna čisto lepo povedati, ne pa za druga mesta.
   Vprašal sem ga A se oddaja kakšno stanovanje v Ljubljani
   in dobil čisto legit odgovor. Potem pa res naprej ni vedel.
   Njegove omejitve znajo biti včasih čudne, pa tudi, tam kjer mu dajte URLje je error reporting čudno narejen in človek ne vidi da je prišlo do napake. Tako se je vsaj meni dogajalo.

   1. Hvala Peter za odgovor, nikjer ni javil napake.,,,je možno (proti plačilu seveda) da se oglasite pri nas in skupaj ponovno naložimo..pa še za kakšno sodelovanje se lahko dogovorimo? lp,Andrej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.