fbpx

Izobraževanja za podjetja

Voditi ekipo marketingarjev znotraj podjetja ni enostavno in včasih potrebuje ekipa nekoga zunanjega.

Takšen gost bo prinesel novo znanje, ali pa samo prepakiral to, kar že vedo, vendar jim tega v organizirani obliki še nihče ni povedal. Predavanje zunanjega sodelavca je točno to, kar takšna ekipa potrebuje. Seveda pri pripravi takšnih predavanj povabimo tudi sodelavce iz drugih oddelkov, ki lahko vplivajo na delovanje marketinga (nabava, produktne kategorije, prodaja, IT?).

Predaval sem na konferencah (InOrbit, STL, Podim itd.) in znotraj podjetij (Lesnina XXL, Futura, Orbico itd.), za startup pospeševalnike (ABC accelerator, Start:up Maribor, zavod Ypsilon itd.) in neformalne skupine (wwwhMB, WordPress Slovenija, Spletne urice itd.), redno sem vabljen tudi kot predavatelj na Ekonomsko fakulteto Univerze v Mariboru in Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani.

Kako je izobraževanje običajno zastavljeno?

Na izobraževanju se sprva lotimo teoretičnega dela, ki je nujen za razumevanje posameznega področja, praktičnega dela, ki prikazuje težave in možne nadgradnje projektov, ki ste jih že pripravili, in po potrebi praktično delavnico na kateri se poglobimo v izvajanje tega, o čemer smo govorili na izobraževanju.

Delavnice vsakokrat pripravim glede na potrebe podjetja, s primeri ki so relevantni za podjetje in njegovo branžo, tako da lahko udeleženci še bolje razumejo informacije in jih neposredno uporabijo pri svojem delu. Pogosto vsebujejo tudi follow-up kakšen mesec po predavanju, kjer pogledamo kako se stvari o katerih smo govorili uporabljajo v praksi.

Najpogosteje me podjetja pokličejo da izvedem izobraževanje spodnjih tem:

  • Uporabniška izkušnja in načrtovanje spletne strani
  • Optimizacije za iskalnike (SEO)
  • Email marketing
  • E-mail automatizacija
  • Oglaševanje na Facebooku
  • Google Adwords oglaševanje

Glede na mnogo izkušenj in stikov s podjetji iz različnih branž, se zavedam, da ima vsako podjetje, in tudi vsak oddelek znotraj podjetja (npr. SEO predavanje je lahko povsem drugačno za programerje kot za pisce vsebin), različne potrebe, zato se običajno izobraževanja povsem kustumizirajo in prilagodijo temu kar potrebujete.

V kolikor ste prepoznali, da lahko z izobraževanjem zaposlenih pripomorem k vašim poslovnim uspehom, je moj kontakt na vrhu spletne strani.