Marketinški e-mail, ki ga nikoli ne smete poslati

Kadarkoli delamo načrtovanje spletne strani in zraven načrtujemo tudi blog (torej vedno), je glavno pravilo “bloge morate potem res pisat”. Najslabša stvar, ki se lahko zgodi je, da imate na spletni strani blog prispevek, ki je star več kot eno leto. Najpogosteje se zgodi, da smo avgusta in ima spletna stran še vedno zadnji blog prispevek “Srečno novo leto“. Najbolj zabavno takrat, ko je letnica za voščilom stara dve leti.

Takšen faux-pas se pri objavi vsebin zgodi pogosto tudi z enim drugim prispevkom, ki ga ponavadi naslovimo z “Dobrodošli na naši novi spletni strani”. Popolnoma irrelevanten prispevek, ker res nikogar ne zanima, da imate vi novo spletno stran. Ne, nove barve so irrelevantne, to, da imate sedaj možnost plačila s kreditno kartico samo odpira vprašanje zakaj ste v letu 2000 in to, da imate sedaj možnost objave boljših vsebin, vam nihče ne verjame.

Ta isti blog potem pošljete še na vašo e-mail bazo in objavo objavite na socialnih omrežjih vašega podjetja. In potem se (no, sej se ne) čudite, zakaj ni odziva na vašo novo spletno stran.

Spletna stran je orodje, s katerim delate in to, da ste ga nadgradili morajo vaši kupci in kupke čutiti na drugih nivojih. Če jim morate to povedati, ste nekaj naredili narobe (da ne govorim o tem, da če morate imeti navodila kako uporabljati vašo spletno stran ste res zamočili).

Uporabniki naj vidijo nove funkcionalnosti, nove ponudbe, nove načine kako rešujete njihove težave. Tako bodo videli, da imate novo spletno stran, brez da bi jim vi povedali, da imate novo spletno stran.

Torej, e-mail, ki ga nikoli ne smete poslati je “Imamo novo spletno stran“.

Seveda pa je pametno, da nove priložnosti na novi spletni strani izkoristite za marketing. Če imate nova orodja na strani (kalkulator, template ipd.) seveda to pošljite na e-mail bazo. Če imate nove vodiče, vsebine, enako. Če imate nove produkte, nove video posnetke, vse to marketinško skomunicirajte.

Če nimate nič od tega, naredite vsaj popust za produkte in to pocelebrirajte z novo spletno stranjo.

P.s. seos.si ima novo spletno stran. To celebriramo s popustom na online SEO izobraževanje, ki ga dobite s kodo novaspletnastran, preberite več tukaj.

P.p.s. Nagradno vprašanje današnjega prispevka je, kdaj otroci zbolijo? Seveda dan preden bi morali iti na morje. Tako da, jaz sem na dopustu, čeprav nisem na dopustu. (Tudi zato prispevek ni lektoriran. Sorči.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.