N1info #3 – zdaj gre za res

Ti prespevki so sedaj kar pogosti, ampak zaradi dopustov in zato, da damo času čas (sej smo SEO, ne oglaševalci) par tednov ne bo ničesar. Predhodne članke iz te serije najdete na:

N1Info #2 – Obiskovalci že drejo na spletno stran

Nov portal N1 proti RTVSLO, 24UR, SIOLu in SN

Dogajajo se zanimive stvari, N1info že dobro rangira na nekatere ključne besede, nekatere kar pridno presenečajo. Rangirati za ključne besede, ki imajo 22.000, 33.000 ali pa 10.000 iskanj na prvi strani po enem mesecu ni kar tako.

N1info sedaj pridno rangira za moto gp na 3 mestu, nogomet na 4, liga prvakov na 4, novak djokovic na 6 in formula 1 na 7. Jasno so to vse ključne besede, za katere rangira poddomena sportklub, in za katere rangira vsebina na sport klub. Če odstranimo iz analize poddomeno, potem spletna stran praktično nikjer ne rangira, oziroma se pojavlja na ključne besede, ki imajo veliko manj iskanj.

Ali to pomeni, da Google še vedno ločeno obravnava poddomeno sportklub in glavno domeno, čeprav je napovedal, da tega več ne dela, ni jasno. Ker je na poddomeni sportklub toliko več člankov le-ti seveda dobro rangirajo. Ni pa jasno zakaj se potem ta avtoriteta iz poddomene ni prelila na glavno domeno, ki bi lahko rangirala tudi za druge ključne besede. Očitno poddomene še vedno niso najboljša ideja v Googlu.

Glavna domena rangira recimo za Sebastien Abramov, pristajalno stran, ki ima dva članka in je razmeroma slabo SEO optimizirana. N1info namreč niti default meta naslovov ni preimenoval, zato imajo vsi tagi “ključna beseda” Archives – N1 meta naslov. Kar je največja osnova SEO optimizacije. Da o meta opisu sploh ne govorimo. Stran ima vsaj 15.000 URL naslovov brez meta opisa.

Takšnih osnov imajo še kar nekaj za urediti, recimo, podnaslov spletne strani je še vedno “Just another WordPress site”, kar lahko vidimo iz originalne kode spodaj:

<script type="application/ld+json" class="yoast-schema-graph">{"@context":"https://schema.org","@graph":[{"@type":"WebSite","@id":"https://n1info.si/#website","url":"https://n1info.si/","name":"N1","description":"Just another WordPress site","potentialAction":

Člankov tokrat ne preštevamo, ker jih je toliko, da jih težko preštejemo.

Povratne povezave

Poglejmo še njihovo domensko avtoriteto in povratne povezave, ki predstavljajo eno izmed najpomembnejših kriterijev za SEO optimizacijo.

ahrefs pokaže DR 35, skupno povratne povezave iz 256 domen in skupno kar 256 000 povratnih povezav. ahrefs iz nekega čudnega razloga pobere kar nekaj oglaševalski bannerjev kot povratne povezave. Sicer pa pač mediji pišejo tudi o tem, da se drugi mediji odpirajo, tako da je n1info zelo enostavno dobil kar nekaj kvalitetnih povratnih povezav.

Sicer pa vsebine iz sportkluba in ne osnovne domene vabijo povratne povezave, predvsem pa so s tem, ko so preusmerili prej samostojno spletno stran dobili tudi veliko število preusmerjenih povratnih povezav. Torej to, kar je prej kazalo na https://sportklub.si/ostali-sporti/garnbretova-zaostala-le-za-americanko/?amp sedaj kaže na https://sportklub.n1info.si/ostali-sporti/garnbretova-zaostala-le-za-americanko/?amp.

V tem se zagotovo skriva skrivnost večine njihovih povratnih povezav. Res pa je, da ljudje še vedno (a vidite?!) dajejo povezave na forume in tako lahko spletna stran dobi kar nekaj povratnih povezav (https://jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=546502).

<br />
<a href="https://n1info.si/novice/slovenija/hrvaska-prestop-meje-hitri-test/" target="_blank">https://n1info.si/novice/slovenija/hrvaska-prestop-meje-hitri-test/</a>
<br />

Resnici na ljubo tudi sportklub.si ni imel nekega večjega števila resnih povratnih povezav, imel pa je veliko število spam povratntih povezav, ki so se pač same naredile. Tako da je sedaj preseljen portal dobil tudi veliko število teh povratnih povezav. Ki jim ne škodijo, pomagajo pa tudi ne.

All in all, presenečenja so vezana na kupljene članke, brez njih bi bilo precej žalostno. Z optimizacijo za iskalnike se ne ukvarjajo, spletna stran je slabo sprogramirana.

Očitno interneti pač niso tako pomembni :/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.