Politika zasebnosti

Ta dokument ureja in razlaga načine, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo, ko uporabljate spletno stran https://seos.si.

Mladoletne osebe do 16 let ne bi smele posredovati kakršnih koli osebnih podatkov na spletni strani ali drugače brez dovoljenja (privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov). Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne (mlajše od 16 let), ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

Peter Mesarec s.p. je upravljavec osebnih podatkov in odgovoren za varovanje vaših osebnih podatkov (v tem dokumentu uporabljam tudi “mi”, “nas” in “naši”).

Kontaktni podatki:

Polno ime podjetja: SEOS.SI, spletni marketing, Peter Mesarec s.p.
Naslov e-pošte: [email protected]
Sedež podjetja: Ulica Bratov Učakar 56, 1000 Ljubljana
Telefonska številka: +386-41-265-342

V našem podjetju polagamo posebno pozornost na to, da so informacije, ki jih imamo o vas, točne, zato vas prosimo, da ob kakršni koli spremembi osebnih podatkov to spremembo sporočite na [email protected].

Katere podatke o vas zbiramo

Podatke o komunikacijah, ki vključujejo kakršno koli komunikacijo ki jo vzpostavite z nami, preko različnih kanalov, ki lahko vključujejo kontaktni obrazec na naši spletni strani, e-pošto, SMS sporočilo, sporočila na socialnih omrežjih in katero koli drugo sporočilo. Te podatke hranimo in obdelujemo z namenom komuniciranja z vami, z namenom hranjenja dokazil in zagotavljanja kvalitete storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je naš zakonit interes odgovora na komunikacijo ter zagotavljanja kvalitete storitev in hranjenje dokazil.

Podatki o uporabnikih, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran ali naše druge komunikacijske kanale. Te podatke hranimo in obdelujemo za namen delovanja spletne strani ter da vam lahko prikazujemo relevantne vsebine, zagotavljamo varnost spletne strani. Omogočajo nam objave na spletni strani ter druge spletne storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes, ki nam omogoča urejanje spletne strani in vodenje posla.

Tehnični podatki, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran in druge spletne storitve in med drugim vključujejo vaš IP naslov, podatke o vašem brskalniku, trajanje obiska spletne strani, katere strani si ogledujete in v kakšnem zaporedju ter podrobnosti o tem, kako pogosto uporabljate našo spletno stran, časovni pas, v katerem se nahajate. Te podatke obdelujemo z namenom upravljanja in varovanja naših spletnih strani, omogočajo nam, da vam prikazujemo relevantne informacije na spletni strani in relevantna marketinška sporočila in razumevanje uspešnosti oglaševanja in marketinga. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes urejanja spletnih strani in rasti našega podjetja.

Kratko in jedrnato, o vas zbiramo vaš e-mail naslov, če želite da vam pošiljamo e-pošto. Podatke, ki jih vpišete v obrazec za komentarje, vaš e-mail naslov, ime in priimek, spletno stran, IP naslov. Ta podatke hranimo do trenutka ko boste zahtevali da jih umaknemo. Ker ste sami želeli, da se pojavijo tam, kjer se. Kakršnekoli želje o umiku podatkov vam z veseljem uresničimo, če nam pišete na [email protected]

V našem podjetju ne hranimo ali obdelujemo občutljivih podatkov.

Marketinška sporočila

Podlaga za pošiljanje marketinških sporočil je vedno soglasje, ki ste ga dali v trenutku, ko ste nam posredovali svoje osebne podatke, ali pogodba, ki je nastala ob nakupu naših produktov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZeKOM-1) vam lahko pošiljamo marketinška sporočila, če ste opravili nakup na naši spletni strani oziroma ste povpraševali po naših produktih; če ste se strinjali s pošiljanjem marketinških sporočil na naši spletni strani ali na drug način, v vsakem primeru pa se od prejemanja sporočil še niste odjavili. Preden bomo vaše osebne podatke delili s tretjimi strankami, bomo od vas pridobili strinjanje s tem. Kadar koli lahko zahtevate, da prenehamo pošiljati marketinška sporočila tako, da nam to sporočite na [email protected] ali s klikom na povezavo, ki je označena z “odjavi” v vsakem e-poštnem sporočilu.

Delitev osebnih podatkov z drugimi

Nekatere vaše osebne podatke moramo deliti z naslednjimi podjetji:

  • Amazon SES je sistem, ki ga uporabljam za pošiljanje marketinških e-mail sporočil. Z njimi delim le vaš e-mail naslov in ime, z namenom personalizacije e-mail sporočil. Amazon SES je sistem, ki je lociran znotraj EU in ne deli vaših osebnih podatkov z drugimi osebami, podjetji ali temi istimi entitetami v državah nečlalicah EU. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je vaše soglasje za prejemanje e-mail marketinških sporočil in legitimen interes rasti podjetja in vodenja posla.
  • Google Analytics je sistem, ki ga uporablja ves svet in mi omogoča, da vidim koliko vas je obiskalo spletno stran in kaj ste na njej počeli. Google Analytics ne pošiljam nobenih osebnih podatkov, tudi vašega IP-ja ne (pošiljam le anonimiziran IP).
  • Mailmunch je orodje, s katerim veliko bolj učinkovito pobiram vaše e-mail naslove. Z njim delim vaš e-mail naslov, ko ga vpišete v obrazec za prijavo na obveščanje in vaš IP naslov. Podatki se brišejo enkrat mesečno.

Z vsemi podjetji, s kateri sodelujemo in jim posredujemo osebne podatke, smo podpisali pogodbo, ki zagotavlja, da varujejo vaše osebne podatke in jih hranijo in obdelujejo v skladu z zakonodajo. Posredujemo jim le nujno potrebne informacije in jim dovolimo le obdelavo v specifične namene v skladu z dogovorom.

Varnost osebnih podatkov

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne inštitucije.

Vaše pravice

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice: pravica do preklica privolitve, pravica dostopa do osebnih podatkov, pravica do popravka osebnih podatkov, pravica do izbrisa osebnih podatkov, pravica do omejitve obdelave in pravica do prenosljivosti podatkov.

Dostop do podatkov, ki jih hranimo o vas, je brezplačen. V izjemnih primerih, kadar gre za neutemeljeno, ponavljajočo se ali nerazumno zahtevo, ki bi od nas zahtevala izjemno veliko napora, bomo za izpolnitev takšne zahteve izstavili račun.

Preden vam posredujemo osebne podatke, bomo od vas zahtevali dodatno identifikacijo, s katero bomo lahko preverili, da podatke posredujemo pravi osebi.

Na vse zahteve po dostopu do informacij bomo odgovorili v največ mesecu dni. Nekatere, najbolj kompleksne zahteve, lahko za izpolnitev trajajo nekoliko dlje časa, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Piškotki

V nastavitvah vašega brskalnika lahko izberete možnost, ki zavrača vse vrste piškotkov ali vas obvesti, kadar spletna stran želi naložiti piškotek. V primeru, da vaš brskalnik zavrača vse piškotke, boste imeli težave z uporabo naše spletne strani, saj so nekateri piškotki nujno potrebni za delovanje spletne strani. Več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, lahko najdete na