SEO roast #3 – Google My business

Na kratko: Tukaj najdete prijavnico na brezplačen youtube dogodek na katerem bom povedal vse o tem kako je vaše podjetje lahko lepše in pogosteje prikazano v Google zemljevidih in z malo sreče boste dobili SEO analizo vašega rezultata v zemljevidih. Tukaj se prijavite.

Nekako se mi zdi, da je to najbolj zanemarjen del SEO optimizacije v Sloveniji. Ok, seveda če ignoriramo backlinke.

Ampak v osnovi gre za izjemno izjemno pomemben del SEO optimizacije in ne le tega. Gre za način kako se vaše podjetje prikazuje uporabnikom in kar je še pomembno, v največjem delu sploh ni vključen v to, kar plačujete vaši SEO agenciji.

Torej tudi če plačujete SEO, tega verjetno nimate urejenega.

Na kratko, gre za vse, kar se prikaže v google zemljevidih, ko uporabnik išče vaše podjetje ali ko išče storitve, ki jih ponujate. Recimo tole, kdo in na kateri poziciji bo prikazan tukaj je vse odvisno od tega kako dobro imate pripravljen vaš račun na Google My business. Btw, Saša Saša jamnik je super frizer za otroke, zakaj je Saša Saša pa ne vem, verjetno slab SEO 😀

Ne pustite se zmest. Tu ne gre samo za to, da nekdo išče vaše podjetje in vidi vaš naslov. 46 % iskanj na googlu je takšnih, ki imajo povezavo z lokacijo. Uporabniki ne rabijo vpisati frizer Ljubljana ali restavracija blizu mene. Ne, tudi če vpišejo trgovina, bo Google prikazal organski rezultat.

Torej, na SEO roastu bomo tokrat najprej pogledali prezentacijo, ki bo govorila o tem kako zagotovimo, da se v Google zemljevidih in lokalnih iskalnih rezultatih pokažejo pravi podatki in da se pokažete prav vi. Nato pa bom naredil hitro analizo ene par rezultatov vas. Ja, vi lahko dobite čisto brezplačno analizo vašega vnosa v Google My Business. Tudi če ga še niste naredili, vaše podjetje je že tam! Prijavite se na seos.si/roast

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.