Vaš Google Analytics bo nehal delati – kaj lahko naredite?

Tole ni marketinški članek, ki pravi, da bo GA nehal delati, ker nimate goalsov nastavljenih, ampak čisto zares. Google je objavil, da bodo vsi Universal Analytics (torej to kar uporabljate vi) nehali delati. Google bo enostavno zablokiral vse in v poročilih boste videli 0. To se bo zgodilo tudi, če uporabljate plačljiv Google Analytics 360, le tri mesece kasneje.

Kaj lahko naredite proti temu?

Nič. Pač to se bo zgodilo.

Kaj lahko naredite, da boste še vedno videli podatke o vaših spletnih straneh?

Danes morate začeti migracijo na Google Analytics 4.0. Kaj je to? To je nova, čisto drugačna verzija Google Analytics, ki jo je Google dal na trg že pred kar nekaj časa. Ampak, ker je res čisto drugačna, je (skoraj) nihče ni uporabljal. Izgleda, da se je zato Google odločil, da nas bo prisilil v uporabo nove verzije.

Torej, še eno leto boste lahko gledali podatke v isti GA kot do sedaj. Ampak, če boste čakali do naslednjega leta, boste takrat odprli GA 4 in boste imeli prazno bazo podatkov.

Zato je izjemnega pomena, da že danes dodate tudi GA 4.0 kodo na vašo spletno stran in uporabljate obe, staro in novo. V novi se vam nabirajo podatki, staro še nekaj časa uporabljate. Ni pa dovolj, da dodate samo kodo na spletno stran, ne v novi analitiki je potrebno nastaviti tudi vse ostalo, kar ste imeli nastavljeno tudi do sedaj. Torej goalse, E-commerce, filtre, izjeme ipd.

Sedaj pa se morate začeti izobraževati o tem kako uporabljati GA4. Lahko tudi počakate na moje izobraževanje, prijavite se na e-mail marketing spodaj in obvestim vas, ko bo pripravljeno.

Video navodila

Da bo vse lažje sem pripravil še video navodila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.