Vaši sestanki v naslednjem tednu

Bolj ko se stvari vračajo v normalo, manj vemo kaj bomo vedeli o tem, kako se bodo stvari vračale v normalo. The zdravnica pravi, da moramo malo oladit tole naše sproščanje, da smo preveč sproščeni in se bomo morali spet malo zategnit.

Nevem, vem pa, da se bodo ene stvari zgodile ne glede na to, ali bomo delali od doma ali pa se sprehajali po Hrvaških plažah in da se morate vi, vaši marketinški in prodajni oddelki na njih pripraviti. In ponavadi se prepozno pripravljamo na te dogodke, zato vas že danes spominjam.

Po moje je najboljše, da za naslednji teden kar skličete sestanke in se počasi začnete dogovarjati o tem, kaj in kako boste počeli. Ker smo že sredi junija, in takoj bo konec junija ko se začnejo počitnice in potem bodo vsi na dopustu in se z nobenim ne bo mogoče nič kaj resnega več zmenit. Tako naši kot vsi ostali bodo Out of office, tako da bo za vse prepozno.

Torej, danes skličite sestanke na temo:

  • Ideje za back to school kampanje
  • Ideje za black friday in cyber monday kampanje
  • Ideje za novo leto in Božič

Za prvega ste precej pozni, za vse ostale se bo še dalo. Res je nujno, da se začnete o tem pogovarjati že danes, ker ko se vsi vrnemo iz koriščenja vavčerjev se bo res že mudilo. Back to school je tako ali tako potrebno pripravljati med dopusti.

Black friday in cyber monday pa moramo bolj ali manj imeti vse dogovorjeno preden grejo ljudje na dopuste, da se potem ko pridejo nazaj začne takoj delat. Super nasvete o pripravi black friday kampanj sem spisal tukaj, preberite si jih.

Za novo leto in božične akcije pa tako ali tako veste. Skoraj ni mogoče začeti prehitro, iskanja za lego kocke začnejo rasti že takoj v septembru. Spodnji graf to sicer pokaže ne čisto najbolj jasno, pa vseeno (Google trends je odlično orodje).

Torej, takoj odpreti koledar, poklofat vse, ki so kakorkoli povezani s prodajo in marketingom in brainstormirat o tem, kako boste najbolje izkoristili zmešan čas, ko se proda tudi do 47 x več kot vse ostale dni.

(Jaz pa obljubim, da se bom enkrat za vselej naučil, kako se piše novo leto, božič in vse ostalo.)

Aja, še to: PRVI!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Priporočeno

Ne zamudite novosti

Si se naučil/a kaj novega?
Če ja, mi dovoli, da ti pošljem naslednji članek kar na e-mail.